Prešovčania vo štvrťfinále Pohára EHF proti Magdeburgu, začnú doma

21.02.2012 Celý región

Viedeň 21. februára (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa vo štvrťfinále Pohára EHF dvakrát stretnú s nemeckým SC Magdeburg. Žreb vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie zároveň rozhodol, že slovenský šampión sa v prvom zápase 17., alebo 18. marca predstaví na domácej palubovke, odvetu o týždeň neskôr odohrá v Nemecku.

Pre Tatran nebude bundesligista ani zďaleka absolútnou neznámou, len cez leto si s ním zmerali sily na prípravnom turnaji Sparkassen Cup a prehrali o 5 gólov (25:30). \"Osobne som si želal francúzsky St. Raphael,\" priznal pre TASR asistent trénera Ivan Pompoš a pokračoval: \"Z tej sedmičky súperov, čo zostala v súťaži, sa už ale veľmi vyberať nedalo. S Magdeburgom máme pomerne čerstvé skúsenosti, hrali sme s ním na turnaji a myslím si, že je to hrateľný súper. Očakávame, že atraktívne meno súpera sa určite postará o vypredanú halu a ak diváci vytvoria takú fantastickú kulisu ako naposledy proti Nordsjällandu, tak to bude vynikajúce. Podľa našich informácií majú aj nejakých zranených hráčov, ale to neznižuje kvalitu súpera. Dominuje hlavne na spojkovom rade.\"

Pompoš sa vrátil aj k letnej konfrontácii: \"Ťažko sa to porovnáva, lebo to bola príprava. Tri štvrtiny zápasu sme hrali vyrovnaný zápas a dokonca sme viedli o dva góly. My sme všetko prestriedali a dali sme príležitosť všetkým hráčom a nakoniec sme podľahli o päť gólov. Ale aj tak znova opakujem, že je to hrateľný súper.\"

Prešovčania sa v Pohári EHF ocitli po neúspechu v predkole Ligy majstrov. Najskôr v 3. kole vyradili portugalskú Madeiru a v osemfinále si poradili aj s dánskym tímom Nordsjälland. Magdeburg najskôr v 3. kole vyradil bosniansky Izvidač Ljubuški a v osemfinále chorvátsky Nexe Našice.
 

Vyberte región